Ľahká kávová roláda s delikátnou chuťou a posypaná kakaom! Pripravená za 40 minút!

K šálke kávy alebo čaju sa perfektne hodí niečo sladké na zahryznutie. Buď si môžete v cukrárni alebo supermarkete zakúpiť pripravené zákusky, alebo si pripraviť nejaký jednoduchý rovno doma.

Pokiaľ Vám už nechutia klasické čokoládové alebo vanilkové dezerty,určite Vás poteší recept na túto jednoduchú a delikátnu Roládu s príchuťou kávy.

Netypická chuť Vám určite učaruje a veľmi si ju obľúbite.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 170 g múky
  • 3 lyžice instantnej kávy
  • 1,5 lyžice prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 160 g cukru
  • 80 ml horúcej vody

zloženie krému

  • 450 ml 33% smotany
  • 10 g želatíny
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 80 g cukru
  • 80 ml horúcej vody
  • kakao

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tvrdej peny. Zmiešajte ich s polovicou cukru. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť. Žĺtky zmiešajte so zvyšným cukrom a premiešajte. Pridajte kávu a polovicu múky. Opatrne vmiešajte bielky a vlejte cesto na plech s papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút pri 180 stupňoch. Po vychladnutí cesto zrolujte.
  • Uvarte kávu a vmiešajte do nej želatínu. Nechajte 20 minút stáť a medzitým vyšľahajte smotanu. Pridajte cukor a kávovú zmes, premiešajte a nechajte stáť 15 minút v chladničke. Pripravený krém namažte do rolády a nechajte vychladnúť predtým, ako ju budete podávať. Môžete ju zasypať kakaom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: goodcookbook.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.