Krémový dezert s pudingom a tou najjemnejšie fantastickou chuťou!

Ak ste milovníkmi krémových dezertov s chuťou smotany a nechcete sa zdržovať zdĺhavým pečením, pustite sa do jednoduchej prípravy tohto fantastického múčnika. Delikatesny dezert je úžasným zážitkom pre Vaše chuťové bunky. Skladá sa totiž z niekoľkých luxusných vrstiev.

Túto lahodnú tortu podávame vychladenú, napr. S ľadovou kávou Užite si ju! Je proste dokonalá a obľúbi si ju každý , komu ju hodláte servírovať.

INGREDIENCIE

  • 7 bielkov
  • štipka soli
  • 1 PL oleja
  • 2 PL hladkej múky
  • 7 ks detských piškót
  • 6 PL práškového cukru
  • 1/2 bal. Prášku do pečiva
  • 150 g nasekaných vlašských orechov
  • 400 g Nutelly
  • obľúbené sušienky
  • mlieko na namočenie sušienok
  • téglik smotany na šľahanie
  • čokoláda na ozdobu

INGREDIENCIE

  • 7 žĺtkov
  • 1 bal.vanilkového pudingu
  • 3 PL polohrubej múky
  • 200 g cukru múčka
  • 500 ml mlieka
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 bal.vanilkového cukru
  • 250 g maslo

POSTUP

  1. Spodná cesto: Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Pridáme k snehu olej, múku, nastrúhané piškóty, cukor a prášok do pečiva.
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pečieme na 180 stupňov dozlatista.
  3. Na upečený a vychladnutý plát natrieme Nutelu. Teraz krém. Do vriaceho mlieka s práškovým cukrom dáme žĺtky, puding, múku
  4. Ešte horúce rozdelíme na 2 polovice, do jednej primiešať čokoládu na varenie a do druhej 1 vanilkový cukor.
  5. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojíme so zmäknutým maslom (250 g = 125 ga 125 g masla).
  6. Teraz na Nutelu príde vanilkový krém. Na tento krém poukladáte obľúbené sušienky, ktoré ste krátko namočili do mlieka.
  7. Na sušienky príde tmavý krém. Ušľaháme smotanu a navrstvíme ju na tmavý krém. Na vrch nastrúhame čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.

Zdieľajte tento recept na báječný dezert aj Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.