NAJLEPŠIE PEČIVO ku KÁVE a ČAJU: Jednoduchý a rýchly recept V TVARE DIAMANTU

Aj v lete si radi urobíme pauzu od každodenného zhonu s čajom, či kávou. Pre tieto chvíle sa skvele hodí krehké čajové pečivo. Nemusíte však mať iba kupované. Skúste si pripraviť domáce!

Vyskúšajte tento veľmi jednoduchý a rýchly recept na krehké čajové pečivo v tvare diamantov. Touto nevšednou podobou určite milo prekvapíte svojich hostí. Môžete sa s nimi o recept podeliť.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
  • 700 g múky
  • 200 g masla
  • 100 g cukru
  • 4 žĺtky
  • soľ
  • vanilkový cukor
  • 50 g čerstvých kvasníc alebo 14 g sušených
  • 200 ml mlieka
  • citrónová kôra
  • 20 ml rumu

Pre vyprážanie

Reklamy
  • 400 ml oleja

Pre podávanie

  • vanilkový cukor
Takto budeme postupovať:

Zmiešajte maslo s cukrom, potom pridajte všetky ostatné zložky a premieste cesto. Nechajte ho 5-10 minút stáť a potom cesto vyvaľkajte do hrúbky 3 až 4 mm.

Vyrežte do kosoštvorca a uprostred každého urobte dieru, potom zrolujte okraje dovnútra. Vymažte každý kúsok v rozpálenom oleji z oboch strán. Nakoniec posypte vanilkovým cukrom.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.