Krčmárove „Fínske nakladané paradajky s cibuľou“: Na tomto fičíme asi už celý rok!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na nakladané paradajky, na ktorých fičíme celú zimu.

Chutia skutočne na jednotku.

Uvidíte, že si recept zamilujete!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na základ budeme potrebovať:

  • paradajky – 4 kg
  • cibuľa – 1 kg

Na nálev budeme potrebovať:

  • voda – 1 liter
  • soľ – 1 polievková lyžica
  • cukor – 1,5 lyžice
  • ocot – 50 ml

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Olúpeme cibule, rozdelíme  na polovice a pokrájame na tenké polkruhové prúžky. Vložíme cibuľu do veľkej porcelánovej misy a zalejeme vriacou vodou.
  2. Paradajky dôkladne umyte a rozkrájajte ich na štvrtky.
  3. Pripravte si zaváracie poháre, ktoré ste vopred dôkladne vymyli a vysterilizovali vo vriacej vode. Na ich dno rozložte trochu cibule a na ňu vyskladajte čo najtesnejšie štvrťky paradajok. Navrch potom vložte opäť cibuľu a obsah pohárov ľahko utlačte.
  4. V hrnci priveďte k varu vodu. Keď začne bublať, pridajte do nej soľ a cukor, nechajte oboje rozpustiť a nakoniec prilejte ocot. (Presné množstvo surovín sa odvíja od množstva vody, ktoré použijete. Uvedené ingrediencie sa počítajú na každý jeden liter.)
  5. Horúcim nálevom potom zalejte suroviny v pohároch tak, aby dosahoval až k okraju pohárov. Pevne zaviečkujte a vložte do hrnca, ktorého dno je vyložené utierkou. Zalejte vodou asi do polovice pohárov a priveďte do varu. Nechajte variť asi päť minút a vyberte.
  6. Zavarené paradajky položte v pohároch hore nohami, zakryte niekoľkých utierkami alebo dekou a nechajte vychladnúť.
  7. Potom ich uskladnite ich na temné a chladné miesto, najlepšie do pivnice či špajze, kde vám vydržia aj rok a pol.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Другая Кухня

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.