Keď som doma deťom pripravila pudingové falošné tiramisu, nemohli sa ho nabažiť. O tento skvelý recept sa dnes s Vami podelím!

Tiramisu je lahodný dezert, ktorý pozná snáď každý a jeho jedinečná chuť pohltí chuťové poháriky ľudí po celom svete. Receptov na tento skvelý zákusok je veľa a všetky sa niečím trošku líšia. 

Dnes Vám však prinášame recept na tiramisu, ktorý je obohatený o chuť hrozienok a orechov. Zaujímavá kombinácia je zárukou famóznej dobroty, ktorá zmizne skôr, než sa nazdáte. Ponúknite svojim hosťom pri najbližšej príležitosti tento vláčny dezert, ktorý sa výborne hodí do teplého počasia.

Výhodou tohto receptu je, že sa v ňom nenachádzajú vajíčka, preto sa nemusíte báť jeho konzumácie, hlavne potom v teplejšom počasí. Toto tiramisu si pripravíte veľmi rýchlo a po jeho vychladnutí ho môžete ihneď konzumovať. Žiadne pečenie a postávanie u horúcej rúry, žiadne zložité postupy, ani množstvo drahých ingrediencií. Tento dezert je hotovým pokladom pre milovníkov sladkostí.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • približne 200 g detských piškót
  • 1,2 litra mlieka
  • 3 balíčky vanilkového pudingu
  • 10 polievkových lyžíc cukru
  • 200 g nasekaných vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice cukru (na zmiešanie s orechmi)
  • 50 g hrozienok
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 150 ml mlieka (na zmäkčenie piškót)

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Najprv si pripravíme formu, v ktorej budeme robiť tiramisu. Na jej dno naukladáme polovicu prichystaných piškót tak, aby sme zakryli celú plochu. V pohári si následne rozmiešame kakao v 150 ml mlieka, ktoré môžeme mierne zahriať. Kakaovým mliekom potom pomocou lyžice pokvapkáme piškóty.
  • Následne si zmiešame drvené, alebo jemne mleté ​​vlašské orechy s dvoma polievkovými lyžicami cukru. Polovicou orechovej zmesi následne posypeme piškóty. Potom vezmeme polovicu hrozienok a rovnomerne s nimi posypeme vrstvu piškót s orechmi.
  • Vanilkový puding uvaríme v mlieku, do ktorého pridáme cukor. Keď je puding hotový, polovicu z neho vylejeme na piškóty vo forme a pekne uhladíme. Potom vezmeme zvyšné piškóty a znova ich rovnomerne naukladáme na vrstvu vanilkového pudingu. Pokvapkáme ich zvyškom kakaového mlieka a posypeme mletými orechmi a hrozienkami. Na to potom vylejeme všetok puding, ktorý nám zostal a úhľadne ho zarovnáme. Vrch posypeme kakaom a takto pripravený dezert vložíme do chladničky.
  • Na chladenie postačí 4 až 5 hodín, ale ideálne je nechať dezert v chladničke celú noc. Potom tiramisu nakrájame na kúsky a môžeme podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.