Fantastické vanilkové krémeše z lístkového cesta s čokoládou podľa našej babičky. Prípravte si ich podľa tradičného receptu

Krémeš by sme mohli radiť medzi zákusky, ktoré pozná snáď každý. Ak sa nájde niekto, kto hovorí že ich nemá rád, tak ich asi nikdy nejedol. Jemné lístkové cesto, sladký vanilkový puding a čokoláda. Čo viac si môže človek priať. Skvelá možnosť ku káve či ako dezert pre návštevu.

Ak sa aj bojíte lístkového cesta, môžete namiesto neho použiť napríklad bebe keksy. Možností je mnoho a my vám dnes prinášame klasický recept, ktorý zvládnete za pár minút.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

1L mlieka
200g cukru
200ml vlažnej vody
150g masla
100g práškového cukru
2ks zlatý klas
4 vajcia
2ks Vanilkového cukru
Rum
1ks lístkového cesto
čokoláda na varenie
olej
smotana na šľahanie/ šľahačka

Takto budeme v recepte postupovať:

1.) Koláč začíname prípravou lístkového cesta. To si rozdeľte na 2 časti a rozvaľkajte ich na 2 rovnaké pláty.
2.) Obe časti pečte 8 minút na 220°C a pečte ich na obrátenej strane plechu, ktorý použijete pri príprave zákusku.
3.) Odporúčame použiť plech s vyššími okrajmi. Po upečení nechajte pláty vychladnúť.

Pokračujte prípravou krému.
1.)
 Najprv si vyšľahajte biely sneh z bielkov a pridajte preosiaty práškový cukor.
2.) V hrnci zohrejte liter mlieka spolu s cukrom. Keď sa mlieko dostane do varu, pridajte zlatý klas, vanilkový cukor, žĺtka.
3.) Za stáleho miešania dostanete vanilkový puding do ktorého, kým je stále teplý, primiešajte maslo, rum a pridajte sneh z bielkov.
4.) Všetko spolu premiešajte. Vzniknutý puding vylejte na pripravený plech s jedným plátom lístkového cesta, nechajte vychladnúť a potom odložte do chladničky aby poriadne stuhol.

Kým je koláč v chladničke, pripravte si šľahačku, môžete použiť klasickú šľahačku ktorú vymiešate s mliekom a cukrom, alebo si pripravte šľahačku použitím smotany. Pripravenú šľahačku môžete tiež odložiť na chvíľu do chladničky. Potom vyberte plech aj šľahačku z chladničky a natrite šľahačku na stuhnutý puding. Na šľahačku položte druhý plát lístkového cesta.

Potom si nad parou rozpustíte čokoládu a potrite ňou celý plech alebo môžete lístkové cesto len jemne pofŕkať čokoládou. Zákusok ešte raz odložte do chladničky aby čokoláda stuhla aspoň na hodinku či dve a môžete smelo podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: receptik.interez.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.