Spríjemnite si deň smotanovým koláčom, ktorého sa nebudete môcť nabažiť. Kakaová piškóta s kombináciou smotanového krému a bohatou polevou z čokolády je niečo úplne neodolateľné.
Potrebujete minimum času, tak pustite sa do tohto fantastického dezertu. Vy aj Vaša rodina ho budete bezpodmienečne zbožňovať. Nikdy nezostane jediný kúsok, to si môžete byť istí.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
6 vajec
8 lyžíc cukru
10 lyžíc oleja
10 lyžíc mlieka
3 lyžice kakaa
10 lyžíc polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
KRÉM:
1 l mlieka
9 lyžíc kukuričného škrobu
1 vanilkový cukor
80 g masla
125 ml smotany na šľahanie
10 lyžíc cukru
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
500 ml smotany na šľahanie
250 g horkej čokolády
Takto budeme v recepte postupovať:
1) Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do neho opatrne zapracujeme cukor, žĺtky, olej, mlieko, kakao, múku aj prášok do pečiva.
2) Plech si vyložíme papierom na pečenie. Cesto na neho vylejeme a pečieme 30 minút na 150 stupňov. Necháme vychladiť a potom vodorovne prerežeme.
3) Na tortu potrebujeme dva pláty.
4) Teraz si pripravíme krém. Trochu mlieka si zmiešame so škrobom. Zvyšok mlieka zahrievame na miernom plameni a privedieme k varu.
5) Do vriaceho mlieka zamiešame škrobovú zmes. Uvaríme hustý puding, alebo ak chcete, krém. Ak sa Vám zdá málo hustý, pridajte škrob.
6) Nechajte ľahko vychladiť a potom pridajte maslo a vyšľahanou smotanou.
7) Teraz je čas na polevu, ktorú budete dávať na vrch torty, ale aj medzi pláty. Smotanu zahrievajte na miernom plameni a priveďte ju k varu.
8) Potom hneď odstavte z plameňa. Pridajte čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: coolinarika.com