Fantastické studené, “IMRIŠKOVE čokoládové rezy”! Ľahké a výborné!

Zdieľať na Facebooku

Dezert s netradičným názvom, ktorý pravdepodobne získal po svojom tvorcovi. Vy si ho však môžete nazvať akokoľvek budete chcieť, napríklad práve Vaším menom. Tak či tak sa jedná o skvelý a lahodný dezert , ktorý stojí za skúšku.

Reklamy

Príprava je jednoduchá a časovo nenáročná . Výsledok je však fantastický. Orechové cesto, pokryté vrstvou krému s dvojakou chuťou. Takáto delikatesa určite nenechá nikoho chladným a hneď sa po nej zapráši.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

cesto:

  • 10 vaječných bielkov
  • 28 g cukru
  • 28 g vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice múky (polohrubej)

Žltý krém:

  • 4 dl mlieka
  • 20 g cukru
  • 6 lyžíc múky
  • 6 žĺtkov
  • 1 balenie margarínu

Hnedý krém:

  • 4 žĺtky
  • 2 vajcia
  • 25 g mletého cukru
  • 3 tabuľky čokolády
  • 1 balenie margarínu

Takto budeme v recepte postupovať:

Cesto: Vyšľaháme z bielkov penu a postupne pridávame cukor, rozomleté ​​orechy, kakao a múku. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút v rúre na plechu.

Žltý krém: Uvaríme mlieko s cukrom, múkou a žĺtky, do chladnej zmesi pridáme margarín a vyšľaháme penu.

Hnedý krém: Uvaríme žĺtky, mlieko, cukor a vajcia spolu. Po ochladení pridáme rozpustenú čokoládu a margarín. Vyšľaháme penu.

Na vychladené cesto natrieme vrstvu žltého krému a na ňu vrstvu hnedého krému a necháme uležať v chladničke.

Máme hotovo!

Reklamy

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.