Rýchly nepečený “SMOTANKÁČ” s fantastickou chuťou! Ten najlepší dezert aký ste mali!

Zdieľať na Facebooku

Dezerty, pripravené bez pečenia sú stále vo vedení. Milujeme ich, pretože si do nich môžeme pridať čokoľvek, čo máme radi a tiež to, čo máme v chladničke. Najlepšie na nich je, že sú väčšinou s čokoládou, alebo šľahačkou.

Reklamy

A tá nemôže nikoho uraziť. Taký je aj náš dnešný recept. Priamo božský. Smotanový, so sušienkami a čokoládovými hoblinkami. Nie je presladený a keď sa dobre vychladí, je dokonalý.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 4 balenia svetlých BeBe sušIenok
  • 400 g karamelového salka
  • 1 l mlieka
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • Cukor kryštál na ochutenie pudingu
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškovej želatíny
  • Čokoláda, alebo čokoládové pilinky na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najskôr si uvaríme klasickým spôsobom puding. Hustý puding necháme vychladnúť.
  2. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne pridáme do maslovej zmesi po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém zamatovej konzistencie.
  3. Pripravíme si menšiu formu na pečenie, ktorú si vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby bola cez okraje. Dno zakladáme sušienkami, ktoré zalejeme zohriatym karamelovým šálky. Uhladíme, znovu poukladáme sušienky, navrstvíme vanilkový krém, ktorý tiež pekne uhladíme a znova poukladáme sušienky.
  4. Smotanu si vyšľaháme do tuhej šľahačky, do ktorej sme pridali želatínu. Na vrch šľahačku navrstvíme.
  5. Pekne uhladíme, vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a uložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: jemy-jedziemy.blogspot.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.