Máte svoj tradičný recept na rodinnú sekanú? Majorán, cesnak, soľ, korenie a vajíčko? Podľa nášho receptu, o ktorý sa s Vami dnes podelíme, si môžete sekanú vyskúšať aj inak. Je doplnená o slaninu. Ide o gurmánsky zážitok , ktorý si môžete dopriať k bežnému víkendovému obedu.
Ak ste pozvali na obed aj hostí, alebo rodinu, zabodujete na celej čiare.
Sekaná je krehučká, voňavá a do chrumkava prepečená. Pochutí si na nej každý.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
– ½ kg mletého mäsa
– 150 g strúhaného syra
– 2 vajcia
– 2-3 krajce do vody namočeného chleba
– Na jemno nakrájaná veľká cibuľa
– Soľ
– Korenie
– Mletá paprika
– 400 g slaniny
Takto budeme v recepte postupovať:
- Všetky suroviny okrem slaniny, spracujte v mise. Cesto si rozdeľte na dve časti. Vypracujte z každej časti valček sekanej. Ten potom obaľte slaninou.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie a dajte na neho sekanú obalenú slaninou.
- Pečieme na 180 stupňov. Dobu pečenia sami prispôsobte tomu, akú máte rúru a skúsenosti s ňou. Ak plánujete pohostiť viac ľudí, suroviny samozrejme podľa potreby pridáte.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: mindenegyben.com