Nepečená tvarohová tortička, ktorú zvládne skutočne každý: Chutí báječne :-)

Dezert, ktorý si dnes predstavíme, sa hodí pre každú príležitosť. Obzvlášť v sparnom lete, keď každý túži po osviežení . Jeho chuť je neodolateľne lahodná. Tvarohová nepečená torta s jahodami je krásne hutná a pritom ľahká.

Hodí sa ako na oslavu narodenín, tak aj pre obyčajnú letnú záhradnú párty. 

Navyše príjemné je na nej aj to, že pri rúre nebudete musieť stráviť ani jedinú minútu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 g kakaových sušienok
  • 100 g masla
  • 500 g tvarohu
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru
  • 25 g želatíny
  • 100 g jahodového želé
  • 1 citrón
  • 200 g jahôd

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Kakaové sušienky si podrvíme na jemno. Rozpustíme maslo, pridáme ho k sušienkam a premiešame.
  2. Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 26 cm, vyložíme si ju papierom na pečenie a navrstvíme sušienkový korpus. Odložíme do chladničky zhruba na hodinu.
  3. Ďalej si podľa návodu pripravíme želatínu.
  4. Potom tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a dôkladne premiešaním spojíme. Pridáme šťavu z jedného citróna, želatínu a opäť dobre premiešame. Navrstvíme na sušienkový korpus a vrátime do chladničky.
  5. Pripravíme si jahodové želé presne podľa návodu, ktorý je uvedený na obale. Každé želé je iné, preto sa naozaj riaďte inštrukciami výrobcu.
  6. Jahody nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tvarohovú vrstvu. Zalejeme ich jahodovým želé. Teraz už len odložíme do chladničky a doprajeme dezertu čas pre dokonalé stuhnutie.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  eda.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.