Skvelý nápad ako si osladiť život. Na tomto zákusku si pochutí celá vaša rodina. U nás ho deti milujú, o to viac keď do neho pridám slivky.
Kreativite sa medze nekladú, kamarátka ho najmä na jeseň robí s vlašskými orechmi.
Je skvelý! 🙂
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 2 vajcia
- 150 g tuku
- 200 g cukru
- 300 g múky
- 10 g kypriaceho prášku
- 0,5 čaj. lyžičky sódy
- 1 pol. Lyžica octu
- 1 hrnček mlieka
- 70 g kakaového prášku
Krém – akýkoľvek, ktorý máte radi.
Napríklad si môžete vybrať tu:
TIE NAJLEPŠIE KRÉMY NÁJDETE TU
Ozdoba -čokoládová alebo kakaová glazúra.
Takto budeme v recepte postupovať:
- V jednej miske zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok, sódu.
- V druhej – vyšľaháme zmäknuté maslo a potom vajcia, pridávajte ich po jednom.
- Do hrnčeka mlieka vlejeme lyžicu octu.
- Zmiešame dohromady obsah troch misiek: suché súčasti, našľahanú zmes a fermentované mlieko.
- Získate čokoládové cesto – aromatické, tečúce, mierne husté – nalejeme do otváracej formy, v ktorej dno vyložíme papierom na pečenie a boky potrieme rastlinným olejom.
- Pečieme pri 200 ͦС približne 30 minút. Skúšame špáradlom.
- Nechajte korpus vychladnúť, vyberte ho z formy a rozkrojte na dve časti. Pripravíme krém tak, že vyšľaháme polovicu balenia masla s polovicou balenia kondenzovaného mlieka a potrieme korpus.
- Vrchnú časť torty polejeme čokoládou rozohriatou v tepelnej kúpeli.
- Čokoládová torta je hotová!
A teraz vám poradím, ako zmeniť základnú verziu torty.
- Môžete si vyrobiť iný krém: smotanový, s kondenzovaným mliekom alebo karamelový, žĺtkový alebo kakaový, možno ho aj len potrieť hustou kyslou smotanou!
- Do krému môžete pridať v zime slivky alebo orechy, v lete čerstvé bobule – čerešne, maliny, marhule!
- Tortu môžete ozdobiť krémom alebo čokoládovou polevou, strúhanou čokoládou alebo bobuľami .
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: prirodajelek.cz