
Tento tvarohový koláč je krásne ľahučký, že sa až takmer rozpúšťa v ústach. Keď sa ho rozhodnete upiecť podľa receptu, o ktorý sa s Vami des podelíme, vráti Vás to ďaleko do detstva.
Vôňa cesta a tvarohu, ktorá zaplní celú kuchyňu zaliatu slnkom, vám možno, rovnako ako mne, pripomenie víkendy u babičky.
Poctivá chuť tohto múčnika vo Vás zostane ešte dlho. Navyše Vás veľmi poteší, že sa cesto nenecháva vôbec kysnúť.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 4 vajcia
- 150 g másla3 g droždia
- 300 g múky
- 100 g kryštálového cukru
- 500 g tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z 1 citróna
Takto budeme v recepte postupovať:
- Žĺtky si vyšľaháme s maslom. Potom k pene pridáme mlieko, droždie, cukor kryštál, múku a dôkladne premiešame.
- Rozdelíme cesto na 2 časti. Plech si vyložíme papierom na pečenie a dno zalejeme prvou časťou cesta.
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne doň zašľaháme aj zvyšné ingrediencie.
- Potom pečieme v predhriatej rúre.
Vyberieme z rúry a máme hotovo!
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: prirodajelek.cz
Leave a Reply