Chutná čokoládová maškrta ako z cukrárne: Tento koláčik je u Nás číslom 1!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept, ktorý určite poteší hlavne všetkých milovníkov čokoládových maškŕt.

Tento koláčik chutí naozaj báječne a my už teraz vieme, že nabudúce si radšej pripravíme hneď dvojitú porciu.

Mňam!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na korpus budeme potrebovať:

  • vajcia – 4 ks
  • krupicový cukor – 150 g
  • mlieko – 150 ml
  • slnečnicový olej – 150 ml
  • kakaový prášok na pečenie – 3 lyžice
  • kypriaci prášok na pečenie – 1 balíček
  • polohrubá múka – ¼ kg

Na čokoládový preliv a zdobenie budeme potrebovať:

  • plnotučné mlieko – 300 ml
  • kakaový prášok – 2 lyžice
  • kukuričný škrob – 1 lyžica
  • krupicový cukor – 60 g
  • slnečnicový olej – 50 ml
  • čokoláda – 100 g
  • drvené lieskové orechy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vyšľahajte vajíčka do nadýchanej peny. Potom pridávajte postupne krupicový cukor, slnečnicový olej, kakaový prášok, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva a nakoniec vlejte aj mlieko.
  2. Vznikne vám polotekuté cesto bez hrudiek. To vlejte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť do predhriatej rúry na 20 až 25 minút pri teplote 180 ° C.
  3. Keď bude korpus upečený, vyberte ho opatrne z rúry a rozkrájajte ostrým nožom na rovnako veľké kocky. Tie potom v plechu ešte prepichajte špajdlou na niekoľkých miestach. Neskôr sa pustite do prípravy čokoládového prelivu.
  4. V hrnci si zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom kakaový prášok, krupicový cukor, horkú alebo mliečnu čokoládu, tiež pridajte kukuričný škrob, olej a zmes je hotová. Nakoniec ju teda vezmite a nalejte rovnomerne na kakaovú piškótu.
  5. Povrch zákusku dozdobte podľa ľubovôle nadrtenými lieskovými orieškami.  Dáme do chladničky aspoň na hodinu.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.