Dnes sme si pre Vás pripravili recept, ktorý určite poteší hlavne všetkých milovníkov čokoládových maškŕt.
Tento koláčik chutí naozaj báječne a my už teraz vieme, že nabudúce si radšej pripravíme hneď dvojitú porciu.
Mňam!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na korpus budeme potrebovať:
- vajcia – 4 ks
- krupicový cukor – 150 g
- mlieko – 150 ml
- slnečnicový olej – 150 ml
- kakaový prášok na pečenie – 3 lyžice
- kypriaci prášok na pečenie – 1 balíček
- polohrubá múka – ¼ kg
Na čokoládový preliv a zdobenie budeme potrebovať:
- plnotučné mlieko – 300 ml
- kakaový prášok – 2 lyžice
- kukuričný škrob – 1 lyžica
- krupicový cukor – 60 g
- slnečnicový olej – 50 ml
- čokoláda – 100 g
- drvené lieskové orechy
Takto budeme v recepte postupovať:
- Vyšľahajte vajíčka do nadýchanej peny. Potom pridávajte postupne krupicový cukor, slnečnicový olej, kakaový prášok, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva a nakoniec vlejte aj mlieko.
- Vznikne vám polotekuté cesto bez hrudiek. To vlejte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť do predhriatej rúry na 20 až 25 minút pri teplote 180 ° C.
- Keď bude korpus upečený, vyberte ho opatrne z rúry a rozkrájajte ostrým nožom na rovnako veľké kocky. Tie potom v plechu ešte prepichajte špajdlou na niekoľkých miestach. Neskôr sa pustite do prípravy čokoládového prelivu.
- V hrnci si zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom kakaový prášok, krupicový cukor, horkú alebo mliečnu čokoládu, tiež pridajte kukuričný škrob, olej a zmes je hotová. Nakoniec ju teda vezmite a nalejte rovnomerne na kakaovú piškótu.
- Povrch zákusku dozdobte podľa ľubovôle nadrtenými lieskovými orieškami. Dáme do chladničky aspoň na hodinu.
Video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube.com