Veľmi obľúbený japonský koláčik „Castella“ jemný a chutí v skutku neuveriteľne!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na obľúbený japonský koláčik, ktorý trhá vo svete rekordy.

Chutí naozaj báječne a sami uvidíte, že sa do jeho jemnej chuti zamilujete tiež.

Skutočná dobrota!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 100 gramov pšeničnej múky
  • 100 gramov masla a rovnaké množstvo cukru
  • 100 mililitrov mlieka
  • šesť vajec
  • vanilkový extrakt

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov a múku preosejte. Potom v hrnci zmiešajte mlieko a maslo. Ingrediencie rozpustite na miernom ohni a potom nalejte horúcu zmes do múky. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  2. Potom do cesta pridávajte žĺtky jeden po druhom . Nakoniec pridajte tekutý vanilkový extrakt. Množstvo je v tomto prípade úplne na vás. Z bielkov potom ušľahajte sneh, pridajte cukor a potom zľahka vmiešajte do zvyšku cesta.
  3. Bielky treba do cesta zašľahávať naozaj opatrne, ideálne proti smeru hodinových ručičiek. Potom pripravte formu na pečenie. Obaľte ju potravinovou fóliou zvnútra aj z vonku. Zabaľte ju do papiera na pečenie a zvonku ju obaľte alobalom . Teraz do formy nalejte cesto a vyrovnajte povrch. Takto pripravenú formu dajte do väčšieho pekáča. Ten naplňte horúcou vodou a dajte do rúry.
  4. Koláč pečte vo vodnom kúpeli v rúre pri teplote 150 stupňov. Pečte približne 65 až 70 minút. Po tejto dobe dezert z rúry vyberte a je hotovo. Nechajte vychladnúť môžeme podávať, prípadne ho predtým ešte pocukriť práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: kitchentigress.blogspot.com/2013/11/castella-cake-video-recipe.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.