Jeseň a jeho sychravé počasie so sebou prináša chuť si doma po náročnej práci dopriať nejaké poriadne jedlo. Vracia sa nám teda čas veľmi obľúbených teplých večerí, ktoré dokážu poriadne zasýtiť.
Jedným z takých receptov je napríklad tento výborný bravčový pečený bok. Týmto je úspech zaručený a iste si pochutnáte.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
- 1 kg bravčového boku
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica medu
- Soľ, korenie
- olej
Takto budeme postupovať:
- Sójovú omáčku zmiešame s kečupom, horčicou a medom.
- Mäso si dáme stranou nahor, nasypeme ho soľou, umiestnime do misky a nalejeme na pripravený bok, mäso pekne premasírujeme.
- Potom ho vložte do chladničky na niekoľko hodín. Keď je strana dobre absorbovaná, vyberte ju z chladničky, vložte do misky, polejeme trochou oleja, pokryjeme hliníkovou fóliou a predhriatu rúrou a pečieme na 170 stupňov po dobu 30 minút.
- Potom fóliu vyberte a pečte do chrumkava.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: bidista.com