Chrumkavý pečený bravčový bok marinovaný v mede, horčici a kečupe!

Jeseň  a jeho sychravé počasie so sebou prináša chuť si doma po náročnej práci dopriať nejaké poriadne jedlo. Vracia sa nám teda čas veľmi obľúbených teplých večerí, ktoré  dokážu poriadne zasýtiť.

Jedným z takých receptov je napríklad tento výborný bravčový pečený bok. Týmto je úspech zaručený a  iste si pochutnáte.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 kg bravčového boku
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • Soľ, korenie
  • olej

Takto budeme postupovať:

  • Sójovú omáčku zmiešame s kečupom, horčicou a medom.
  • Mäso si dáme stranou nahor, nasypeme ho soľou, umiestnime do misky a nalejeme na pripravený bok, mäso pekne premasírujeme.
  • Potom ho vložte do chladničky na niekoľko hodín. Keď je strana dobre absorbovaná, vyberte ju z chladničky, vložte do misky, polejeme trochou oleja, pokryjeme hliníkovou fóliou a predhriatu rúrou a pečieme na 170 stupňov po dobu 30 minút.
  • Potom fóliu vyberte a pečte do chrumkava.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.