Najlepšie banánovo-pudingové rezy na svete!

Spríjemnite si chvíľku pohody týmto luxusným dezertom. Ľahká piškóta s lahodným banánovým pudingom a šľahačkou určite uspokojí vašu túžbu po niečom exkluzívnom.

Kúsok tohto zákusku v spojení s kávou, urobí vašu nedeľu úplne pohodovým dňom, plným božskéj chuti.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

Cesto
– 4 lyžice polohrubej múky 
– 4 lyžice kryštálového cukru 
– 4 vajcia 
– 4 lyžice vlažnej vody 
– ½ balíčka prášku do pečiva

Náplň
– 2 balíčky banánového pudingu 
– 750 ml mlieka 
– 125 g masla 
– 4 lyžice cukru kryštál

Konečná vrstva
– 500 ml smotany na šľahanie 
– 2 lyžice cukru múčka

Na posypanie
– drvené piškóty, alebo akékoľvek sušienky

Takto budeme postupovať:

  1. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie. Je to na vašom rozhodnutí.
  2. V mise si ďalej vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridávame vodu, múku a kypriaci prášok do pečiva.
  3. Cesto vylejeme na pripravený plech a vložíme do rúry. Pečieme na 180 stupňov cca pol hodinky.
  4. Upečené cesto vyberieme z rúry a druhou stranou varešky do neho urobíme dierky. Dbajte na rozostupy.
  5. Medzitým si klasicky, z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Uvarený puding odstavíme z plameňa a vmiešame do takto horúceho pudingu maslo. Ešte teplý puding nalejeme na upečené cesto.
  6. Ďalej si smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom na šľahačku. Tuhú šľahačku si navrstvíme na vychladenú pudingovú vrstvu a krásne uhladíme.
  7. Nakoniec si vytvoríme niečo, ako sušienkovou posýpku. Rozdrvíme sušienky, alebo piškóty a to tým spôsobom, že ich zabalíme do vrecka a rozdrvíme paličkou na mäso. Vzniknutú posýpkou zasypeme úplný povrch zákusku.
  8. Takto hotový dezert vložíme stuhnúť do chladničky.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na  banánovo-pudingové rezy aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  thecountrycook.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.