Cesnakové zemiaky pečené v rúre – hotové za 25 minút!

V článku sa dnes zoznámite s pečenými zemiakmi, ktorým nikto neodolá. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov. Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.

Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať. Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady. Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné. Sú fantastické na akýkoľvek spôsob.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 400 g zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 štipky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Takto budeme postupovať:

  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a Premačknite vidličkou tak, aby rozpraskaly. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskanú stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom.
  2. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  3. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na lahodné zemiaky aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: bidista.com

 

One Comment on “Cesnakové zemiaky pečené v rúre – hotové za 25 minút!”

  1. Vyskusal som recept, akurát podľa receptu som nedal olivový olej, ale zo sadla od maska som vytopil olej a tým som polial plech aj zemiaky a nechal som tam aj tie oskavrky ?tak uvidím ako sa podarí

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.