V článku sa dnes zoznámite s pečenými zemiakmi, ktorým nikto neodolá. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov. Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.
Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať. Všetky chute sa prepoja a idú báječne dohromady. Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné. Sú fantastické na akýkoľvek spôsob.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 400 g zemiakov
- 30 g masla
- 2 štipky rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
- 40 ml olivového oleja
- Soľ podľa chuti
Takto budeme postupovať:
- Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a Premačknite vidličkou tak, aby rozpraskaly. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky rozpraskanú stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom.
- Zasypeme tiež soľou a rozmarínom. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
- V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept na lahodné zemiaky aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
zdroj: bidista.com
Vyskusal som recept, akurát podľa receptu som nedal olivový olej, ale zo sadla od maska som vytopil olej a tým som polial plech aj zemiaky a nechal som tam aj tie oskavrky ?tak uvidím ako sa podarí