Čerstvý domáci pečený syr s bylinkami – chutí lepšie ako kupovaný!

Ak často pozývate svojich priateľov na rôzne návštevy a posedenia, možno Vám robí problém vymyslieť originálne predjedlo , ktoré by hostí ohromilo. Môžete im skúsiť naservírovať napríklad doma pripravený pečený syr.

Domáce potraviny sú teraz veľmi populárne a keď si už doma pripravujete pečivo, môžete ho skúsiť doplniť práve jemným pečeným bylinkovým syrom, ktorý ľahko pripravíte podľa nasledujúceho receptu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 3 l mlieka
  • 1 l kefíru
  • 3 vajcia
  • 10 g soli
  • 150 g kôpru
  • 1 g mletého bieleho korenia
  • 1 žĺtok

Takto budeme postupovať:

Zmiešajte vajcia, kefír, soľ, žĺtok a korenie. Zahrejte mlieko vo veľkom hrnci, pridajte kefírovou zmes a varte na 1 až 2 minúty, kým sa neobjaví na vrchole prvý zrazený tuk. Nechajte zmes vychladnúť a potom ju prefiltrujte cez gázu. Pridajte kôpor a celú zmes vytvarujte do tvaru syra. Nechajte 3 hodiny odpočívať a potom pečte na plechu s papierom na pečenie po dobu 30 minút pri 200 stupňoch.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.