Babičkine jogurtové košíčky: Doslova sa rozpúšťajú v ústach!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na jogurtové košíčky, ktoré si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 100 g maslo
  • 150 g grécky jogurt
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks citrón
  • 200 g cukor
  • 250 g  hladká múka
  • štipka soli
  • 8 g prášok do pečiva

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vezmite  misku a rozklepnite do nej jedno vajce. To zmiešajte so 100 g cukru a s maslom. Všetko miešajte a akonáhle sa cukor rozpustí vsypte do zmesi múku, prášok do pečiva a vytvorte cesto ďalším miešaním.
  2. Vložte cesto do chladničky a tu ho nechajte 15 až 20 minút.
  3. Vezmite si vajcia a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky dajte do hlbšej misky a šľahajte ich ručným šľahačom. Keď budete mať hotový sneh z vaječných bielkov. Do druhej misky prisypte k žĺtkom cukor, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a ušľahajte dohladka. Potom pridajte jogurt a opäť šľahajte. Nakoniec zmiešajte sneh s touto zmesou.
  4. Pri miešaní cesta si dávajte záležať na tom, aby v ňom neboli hrudky.
  5. Vytvarujeme z cesta 10 guličiek. Následne si pripravte formu na pečenie muffinov a vymažte ju maslom. Nakoniec formičky vysypte aj múkou.
  6. Každú jednu guľôčku rozvaľkajte tak, aby z nej vznikla placka. Túto placku potom dajte do formičky na muffiny tak, aby z nej vznikla akási deka, do ktorej dáte jogurtovú náplň a potom košíček uzavrite. Takto pokračujte s každou guličkou.
  7. Rúru si predhrejte už pri plnení jednotlivých košíčkov. Teplota v rúre by mala byť 200 °C. Dáme piecť asi na 20 minút.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Takto si doma vyrobíte svoj vlastný domáci bujón: Je X-násobne chutnejší a bez zbytočných éčiek!

Vždy keď mám jahody za dobrú cenu, pripravím túto maškrtu: Veľmi návykový a zároveň nenáročný koláčik!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.