Ak vyskúšate túto skvelú morčaciu polievku, inú už nikdy nebudete chcieť variť!

Výborný odskúšaný receptík, ktorý budete zbožňovať. Niektoré receptíčky naších babičiek sa jednoducho nezaprú.

Pripravte si túto skvelú dobrotu podľa receptu a nebudete ľutovať:

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

1-2 morčacie krky,
jedno morčacie krídlo,
1-2 PL bravčová masť,
mrkvy,petržlen, kaleráb,
zelená, trocha štipľavá paprika,
1 cibuľa, kúsok kelu aj zeleru,
strúčik cesnaku, všetkého podľa seba, ako kto má rád,
celé čierne a celé voňavé korenie,
soľ,
vňať do taniera.

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Umyté krky a krídlo dáme do hrnca s vodou, po zovretí „odšumíme“ (niekto to nerobí, no ja áno), necháme hodinu variť.

2) Potom pridáme všetku očistenú zeleninu (krájanú alebo nekrájanú), korenia, neskôr soľ a masť a spolu dovaríme do mäkka.

3) Kto má rád, môže pridať aj vegetu.

4) Mäsko môžeme oberať po zjedení polievky a papať s chrenom, horčicou, no dá sa tiež tak, že si ho oberieme pred a potom si každý do taniera dá mäska koľko chce.

5) Polievočku si na tanieri ešte ochutíme zelenou vňaťou a pridáme rezance, najlepšie sú širšie a domáce, ale aj halušky sú do nej výborné.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Čo na to hovoríte? Podeľte sa s nami o Váš názor v komentári na facebooku.

zdroj: facebook.com / Daniela Legerská

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.