2 najobľúbenejšie recepty z húb a mletého mäsa so syrom! Budete milo prekvapení!

Slovensko je národ hubárov a mnohí z nás už iste netrpezlivo očakávajú  začiatok sezóny, keď vyrazíme do lesa za peknými úlovkami a košíkmi plnými nazbieraných húb. Zatiaľ však môžeme použiť huby kupované..

Akonáhle si totiž prečítate tieto dva skvelé recepty, nebudete sa môcť dočkať toho, až ich vyskúšate. Pripravte si tieto dve variácie na kombináciu húb s mletým mäsom a iste si ich zamiluje celá rodina.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 12 šampiňónov (väčšie)
  • 200 g mletého mäsa
  • 2 stredné cibule
  • 1 väčšia mrkva
  • 100 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrón
  • soľ a korenie podľa chuti
  • obľúbené bylinky (oregano, petržlen, bazalka atď.)
  • strúhaný syr

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Šampiňóny umyjeme a dobre vyčistite, potom odkrojte stonky. Nechajte ich v chladnej vode cca. štvrť hodiny. Nakrájajte cibuľu, vyčistite mrkvu a nakrájajte na kocky.
  • Potom opražte cca. 50 g cibule a mrkvy, potom ich zmiešajte s mletým mäsom. Pridajte nasekaný cesnak, korenie a bylinky. Pridajte citrónovú šťavu a zmes dobre premiešajte.
  • Naplňte huby touto zmesou. Vymažte plech maslom, vyskladajte naň huby a nechajte ich v rúre asi 30-40 minút. Keď už sú skoro hotové, pridajte strúhaný syr a na niekoľko minút plech vráťte do rúry.
recept č.2

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 kg čerstvých húb
  • 2 cibule
  • 100 g syra
  • soľ, korenie … kvapka chilli

Takto budeme v recepte postupovať:

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a opražte na oleji, pridajte mäso a poduste. Huby očistite a odkrojte stonky. Dochuťte je podľa svojej chuti. Naplňte huby mäsom a zapečte po dobu 30 minút, potom pridajte syr a pečte ďalších 20 minút.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kiloretete.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.