Urobte si vynikajúce domáce mascarpone s jemnou chuťou! Vydrží až týždeň v chladničke!

Mascarpone – jemný syr, ktorý je vynikajúci najmä na prípravu všemožných dezertov. Nezaobíde sa bez neho napríklad pravej Tiramisu a pridať ho môžete aj do cheesecake, ktoré krásne zjemní.

Mnohokrát však bohužiaľ býva mascarpone nahradené nátierkovým maslom, pretože sa jeho cena zdá príliš vysoká. Pripravte si radšej doma toto extrémne ľahké a rýchle domáce mascarpone!.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 500 ml smotany
  • 1 lyžica čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať:

Smotanu vložte do hrnca a zohrejte na strednú teplotu až do bodu varu. Pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v miešaní, kým smotana nezhustne. Do sitka s jemnými okami, umiestneným nad misku, vložte ľahko navlhčenou gázu zloženú do 4 vrstiev. Zahustený krém nalejte do sitka s gázou a nechajte pri izbovej teplote, kým úplne nevychladne. Nestláčajte ani nežmýkajte smotanu! Akonáhle smotana dosiahne izbovej teploty, prikryte sitko potravinovou fóliou a nechajte v chladničke po dobu 10-12 hodín.

Domáce mascarpone je uchovávané v chladničke a vydrží až týždeň!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kiloretete.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.