Zemiakové bochníky plnené strúhaným syrom – hotové za 20 minút!

Ak sa Vám tento rok na záhradke urodilo veľa zemiakov, tak isto aj po zime máte poriadnej zásoby, ktoré treba spotrebovať. Možno už Vám aj Vašej rodine stačí neustále pojedanie zemiakov ako prílohy.

Aj keď na mnoho rôznych spôsobov, sa taká konzumácia ľahko zunuje. Skúste si teda pripraviť netradičné zemiakové pečivo, ktoré je lahodné a naplnené syrom. Iste sa po ňom u Vás len zapráši.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 kg múky
  • 500 g varených zemiakov
  • 20 ml kyslej smotany
  • 3 celé vajcia + 1 vajce pre pomazanie
  • 1 kocka kvasníc (5 dkg)
  • 3 lyžičky soli
  • 350 g margarínu
  • 100 g tuku
  • 1 lyžička cukru,
  • 30 ml vlažného mlieka
  • 200 g syra

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešajte kvasnice s mliekom a cukrom a potom ich zmiešajte s múkou, margarínom a soľou. Pridajte kyslú smotanu a vajcia. Potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche.
  • Na rozvaľkané cesto rozprestrite nastrúhané zemiaky zmiešané s tukom a preložte ho napoly. Potom pridajte syr a opäť cesto preložte napoly. Rozkrájajte na jednotlivé malé bochníčky a dotvarujte je rukami. Pomažte bochníky vajcom a pečte na plechu pri 200 stupňoch po dobu 15-20 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: mindenegyben.com

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.