Banán je obľúbeným ovocím mnohých ľudí na svete pre svoju charakteristickú sladkú chuť, obsah všetkých dôležitých látok pre telo a tiež vitamínov. Dá sa používať do dezertov a alebo jesť len samotný.
V dnešnom recepte vám prinášame netradičnú úpravu tohto skvelého ovocia. Osmažíme ho a vznikne nám tak pochúťka s chrumkavou krustou a jemným vnútrom. Určite sa po nich u vás doma len zapráši.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- Približne 4 veľké banány
- 1 šálka celozrnnej múky
- 1 1/2 lyžičky prášku na pečenie
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/4 šálky cukru
- štipka soli
- 1 šálka čistého gréckeho jogurtu
- 1 vaječný bielok
- Rastlinný olej na vyprážanie
- Práškový cukor na posypanie
Takto budeme v recepte postupovať:
- Olúpte banány a nakrájajte ich na kusy s dĺžkou 1,5 palca.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu.
- Pridajte vajcia a jogurt do suchých ingrediencií a dobre premiešajte drevenou lyžicou, pokiaľ nebude zmes hladká.
- Zahrejte asi 2 cl oleja vo panvici. (Dávajte pozor, aby ste nadmerne neohrievali olej alebo smažienky budú príliš hnedé).
- Pomocou vidličky ponorte každý banánový plátok do cesta, aby sa dobre obalil a preneste do oleja a smažte, pokiaľ nebude zlatisto hnedý. Zmažte v malých sériách, pretože musíte pracovať rýchlo.
- Odstráňte vyprážané plátky z oleja a rozložte ich na doske s papierovou utierkou, aby sa mohla vypustiť prebytočná mastnota.
- Posypte práškovým cukrom a podávajte.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: omgchocolatedesserts.com