Vynikajúce vyprážané banániky v škoricovom cestíčku! Jednoduchá príprava

Banán je obľúbeným ovocím mnohých ľudí na svete pre svoju charakteristickú sladkú chuť, obsah všetkých dôležitých látok pre telo a tiež vitamínov. Dá sa používať do dezertov a alebo jesť len samotný.

V dnešnom recepte vám prinášame netradičnú úpravu tohto skvelého ovocia. Osmažíme ho a vznikne nám tak pochúťka s chrumkavou krustou a jemným vnútrom. Určite sa po nich u vás doma len zapráši.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • Približne 4 veľké banány
  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 1 1/2 lyžičky prášku na pečenie
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1/4 šálky cukru
  • štipka soli
  • 1 šálka čistého gréckeho jogurtu
  • 1 vaječný bielok
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • Práškový cukor na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Olúpte banány a nakrájajte ich na kusy s dĺžkou 1,5 palca.
  • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu.
  • Pridajte vajcia a jogurt do suchých ingrediencií a dobre premiešajte drevenou lyžicou, pokiaľ nebude zmes hladká.
  • Zahrejte asi 2 cl oleja vo panvici. (Dávajte pozor, aby ste nadmerne neohrievali olej alebo smažienky budú príliš hnedé).
  • Pomocou vidličky ponorte každý banánový plátok do cesta, aby sa dobre obalil a preneste do oleja a smažte, pokiaľ nebude zlatisto hnedý. Zmažte v malých sériách, pretože musíte pracovať rýchlo.
  • Odstráňte vyprážané plátky z oleja a rozložte ich na doske s papierovou utierkou, aby sa mohla vypustiť prebytočná mastnota.
  • Posypte práškovým cukrom a podávajte.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: omgchocolatedesserts.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.