Vynikajúce domáce lasagne z mletého bravčového mäsa s báječnou chuťou!

Lasagne sú veľmi známym a obľúbeným jedlom, ktoré spadá do Talianskej kuchyne. Ak si túto kuchyňu radi doprajete, určite lasagne poznáte. Možno ste už aj premýšľali, že by ste si ich skúsili pripraviť doma sami.

Teraz Vám už nič nebráni, pretože s týmto jednoduchým receptom to dokážu aj úplní začiatočníci. Za niekoľko málo okamihov si už môžete vychutnať sýte a voňavé jedlo, ktoré je zároveň jemné, ale chuťovo výrazné . Domáce lasagne si určite zamilujete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 kg mletého bravčového mäsa
  • 4 stredné mrkvy
  • 4 stredné stonky zeleru
  • 2 stredné kusy cibule
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 3 bobkové listy
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2 l kondenzovaných paradajok
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 100 ml olivového oleja
  • 125 g lasagnových cestovín
  • 300 g syra
  • 70 g margarínu
  • 70 g jemnej múky
  • 700 ml mlieka

Takto budeme postupovať:

  • Očistite cibuľu, mrkvu a zeler a nakrájajte ich na kocky.
  • V panvici rozohrejte olej, opečte mäso a prilejte víno, dochuťte soľou a korením.
  • Potom pridajte zeleninu, vývar, rozmarín, paradajky, dobre premiešajte a niekoľko minút varte.
  • V inej nádobe zmiešajte mlieko, múku, maslo a dochuťte soľou a korením, povarte a získate bešamelovú omáčku.
  • Do plechu vyskladajte vrstvu cestovín, pridajte vrstvu bolonskej omáčky a na ňu vrstvu bešamelu, opakujte, kým Vám nedôjdu prísady a na povrch nastrúhajte syr.
  • Pečte pri 200 stupňoch 30 minút, kým sa syr nerozpustí. Podávajte teplé.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.