Vrstvený dezert s kyslou smotanou a s chuťou doslovako z cukrárne!

Lahodný dezert musíte vyskúšať.

Vďaka nášmu receptu sa do jeho prípravy môžete pustiť ešte dnes. Uvidíte, že nie je načo čakať.

Reklamy

Príprava je jednoduchá a veľmi rýchla.

Čo budeme potrebovať:

ČOKOLÁDOVÉ CESTO

  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 75 g roztavenej čokolády
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • kakao alebo mletá káva (dekorácie)
  • 400 ml kyslej smotany (navrch)
  • 50 g práškového cukru (navrch)

KOKOSOVÉ CESTO

  • 4 vajcia
  • 6 lyžicou cukru
  • 75 g kokosu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku

KRÉM

  • 8 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 200 g čokolády
  • 250 g masla

POSTUP

  1. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh. Roztopenú čokoládu zmiešajte s múkou a práškom do pečiva. Opatrne pridajte tiež sneh.
  2. Nalejte cesto do plechu o veľkosti 25 x 30 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 ° C počas približne 12 až 15 minút.
  3. Úplne totožným spôsobom pripravíme aj kokosové cesto. Teraz príde na rad krém. V hrnci zmiešajte žĺtky s cukrom. Začnite prehrievať na miernom plameni zhruba 15 minút.
  4. Pridajte čokoládu a hneď potom, čo sa roztaví, odstavte zmes z plameňa. Keď sa krém ochladí, zašľahajte maslo. Rozotrite rovnomerne polovicu krému na kokosový plát. Umiestnite na krém čokoládový plát a rozotrite na neho i zvyšok krému.
  5. Tortu presne v tejto fáze a tomto stave umiestnite cez noc do chladničky. Nasledujúci deň zmiešajte kyslú smotanu s práškovým cukrom, miešajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
  6. Touto smotanovou vrstvou ozdobte dezert a pekne uhlaďte. Prizdobte kakaom alebo mletou kávou.

Máme hotovo.

Mňam!

Zdieľajte tento recept na báječný dezert aj s Vašimi priateľmi!

Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.