Veľmi podarené „KASTELÁNSKE REZY“ ako z cukrárne: Výborný a bleskovo pripravený jablkový zákusok!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodný jablkový koláčik „KASTELÁNSKE REZY“.

Chutí naozaj lahodne a my sme sa do tejto chuti zamilovali doslova po prvom súste.

Pripravte si ho aj vy a potešte seba aj celú rodinu.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 4 ks vajcia
  • 150 g krupicového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 4 lyžice oleja
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na jablkovú plnku budeme potrebovať:

  • 500 g olúpaných jabĺk
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 bal. vanilkový puding
  • 300 ml vody

Na tvarohovú šľahačku budeme potrebovať:

  • 1 ks tvaroh v kocke
  • 1 ks šľahačka (objem tuku min. 30%)
  •  cukor

Môžeme: Čoko polevu na poliatie na záver

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme, následne pridáme cukor a šľaháme do pevnej peny. Postupne do snehu zašľaháme aj žĺtky, olej a nakoniec zľahka aj preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2.  Cesto vylejeme na plech vopred vyloženým papierom na pečenie a upečieme pri 170 ° C do ružova, asi 20 min.
  3. Jablká si nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, zalejeme polovičným množstvom vody a 5 minút povaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame puding a cukor a vlejeme k jablkám. Povaríme do zhustnutia.
  4. Ihneď nalejeme na upečený korpus a necháme úplne vychladnúť.
  5. Nakoniec si zmiešame tvaroh s cukrom a ušľahanou šľahačkou . Nanesieme opatrne na vychladenú jablčnú náplň. Môžeme pokvapkať čokoládovou polevou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: domowysmakjedzenia.pl/2016/04/08/jablecznik-z-bita-smietana

Vyskúšajte tiež:

Týchto 7 vecí o štítnej žľaze som vôbec ani netušila: Takto som sa dokázala dať konečne dokopy!
Skvelá čoko torta, ktorú si každý pochvaľoval: Mamičkin recept, ktorý nikdy nesklamal!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.