Tvarohovo- kakaový koláčik s kyslou smotanou je osvedčená chutná klasika

Svieži tvarohový koláč si obľúbite hlavne pre jeho ľahkosť, nápaditosť a absolútne nenáročnú prípravu. Nič zdĺhavého na postupe nie je a chuť je fantastická. Delikátny je aj vychladený. Úžasná tvarohová náplň zvádza k ďalšiemu a ďalšiemu kúsku.

Tejto tvarohové buchty nebudete mať dosť. Príde jej na chuť rozhodne celá rodina aj priatelia.

Za takýto zákusok sa nemusíte nijako hanbiť, ak chcete urobiť návšteve radosť.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 g mäkkého tvarohu
  • 150 ml kyslej smotany
  • 4 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 PL oleja
  • 2 vajcia
  •  25g vanilkového pudingu (ten nevaríte, potrebujete len prášok)

CESTO

  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka
  • 150 g hladkej múky
  • 1,5 lyžice kaka
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetky suroviny na tvarohovú plnku zmiešajte a poriadne premiešajte, aby vám vznikol hladký krém. Odložte nabok a pripravte si cesto.
  2. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, olejom a mliekom. Vymiešajte do hladka a potom pridajte kakao, prášok do pečiva, múku a soľ vymiešajte hladké cesto.
  3. Teraz si vyšľahajte bielka dotuha opatrne ich vmiešajte do cesta.
  4. Vymastíme a vysypeme si menší plech.
  5. Na neho opatrne a pomaly vylejte pol cesta, potom tvarohový krém a naň opäť kakaové cesto.
  6. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 40-45 minút.
  7. Po vychladení zasypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.