Tradičný, „SLOVENSKÝ PUDINGÁČ“ :Recept od mojej svokry z Moravy!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne báječnú maškrtu. Recept mám od babičky z Moravy a celá rodina tento koláčik  zbožňujeme.

Práve večer po príchode z práce je vhodná doba na to, aby ste sa usadili s hrnčekom teplého čaju a dobrou knihou, seriálom, či filmom a vychutnali si chvíľku odpočinku.

Skúste si ju osladiť vynikajúcou pudingovou kockou

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 400 g múky/ hladká
  • 250 g margarínu
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice nesladeného kakaa
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžička prášku na pečenie

zloženie krému

  • 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
  • 500 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 550 g kyslej smotany

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešajte margarín s múkou a premiešajte, potom pridajte práškový cukor, prášok do pečiva a kakao. Pridajte kyslú smotanu, vajcia a premiešajte cesto. Nakoniec rozdeľte cesto na dve časti. Jednu časť naplňte do plechu s papierom na pečenie..
  • Pripravte puding v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a zmiešajte ho s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom. Tento krém pridajte na cesto a zakryte ho druhým kusom cesta. Pečte po dobu 25 až 30 minút pri 150 stupňoch a po upečení nechajte niekoľko hodín stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: humormagazin.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.