Pokiaľ máte radi nepečené dezerty a k tomu ešte aj osviežujúce, tak určite neprehliadnite tento recept. Jahody ešte sú, tak ich musíme nejako zúžitkovať.
Klasické dezerty s jahodami a želatínou sme tu už videli, tak vyskúšame penové tiramisu z mascarpone a šľahačky.
Nič viac do krému nejde, žiadna káva, pretože tá v kombinácii s jahodami nevytvára veľmi dobrú chuť.
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
250 g mascarpone
200 ml smotana na šľahanie
400 g jahody
150 g múčkový cukor
20 ks dlhé piškóty
Takto budeme v recepte postupovať:
- Jednoduchý recept s veľmi dobrým krémom iba z troch surovín – mascarpone, šľahačky a cukru.
- V druhej miske vyšľaháme šľahačku s cukrom (100 g), ručne iba metličkou primiešame mascarpone a vymiešame hladký krém. 100 g jahôd rozmixujeme s 50 g cukru na dreň.
- Pripravíme si hranatú menšiu formu, ktorú vyložíme detskými piškótami. Polejeme ich jahodovou dreňou, navrstvíme krém, poukladáme nakrájané jahody, poukladáme piškóty, navrstvíme dreň, navrstvíme krém, poukladáme jahody a ak ešte máme všetky suroviny, postup môžeme opakovať.
Ukončíme to nakrájanými jahodami a odložíme do chladničky stuhnúť. - Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.
zdroj: