Toto je jemný jogurtový koláčik s jablkami: Na tomto dokážem fičať aj celý rok!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný a jednoduchý recept na chutný koláčik z mixéra.

Jeho príprava je skutočne jednoduchá a jeho chuť si zamiloval každý, kto ho vyskúšal.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • biely jogurt – 140 g
  • maslo – 30 g
  • cukor – 12 / poháre
  • mlieko – 12 / poháre
  • hladká múka – 3 lyžice
  • prášok do pečiva – 1 lyžička
  • jablká – 4 ks
  • vajcia – 2 ks
  • citrónová šťava – 12 z / citróna

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Jablká umyte a osušte. Olúpte z nich šupku, dužinu rozkrojte na štvrtinky a odstráňte z nich časti jadrovníka, semienka, stopky. Jedno jablko odložte bokom a ostatné do nádoby mixéra. Vyklepnite k jablkám dve vajíčka, pridajte biely jogurt, pol pohára cukru a zalejte polovicou pohára mlieka. Všetko mixujte po dobu dvoch až troch minút, kým nezískate jemnú, hladkú a homogénnu zmes bez väčších kúskov.
  2. Plech na pečenie s rozmermi asi 20 x 20 centimetrov bohato vytrite maslom a vlejte doň hotové cesto. Stierkou jeho povrch urovnajte do roviny.
  3. Posledné jablko rozkrájajte na tenké plátky a vyskladajte ich na celý povrch cesta. Vychladené maslo nakrájajte na niekoľko tenších plátkov, ktoré rozmiestnite po povrchu cesta na jablká, a nakoniec všetko zasypte kryštálovým cukrom.
  4. Vložte koláč do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte ho po dobu okolo 40 až 50 minút. Či je dostatočne prepečený, skontrolujte zapichnutým špáradlom. Ak je po vytiahnutí suché a bez kúskov cesta, môžete vypnúť rúru a nechať koláč vychladnúť.

Video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Las Recetas de Anna y sus amig@s!!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.