Toto je grécky lahodný zákusok plný čokolády a orieškov: Doslova láska na prvé sústo!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na v skutku výbornú maškrtu. 

Reč je o gréckom koláčiku, ktorý je plný orechov a čokolády, takže splní očakávania aj toho najnáročnejšieho maškrtníka.

Recept je navyše jednoduchý, takže nie je nad čím váhať 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 gramov mliečnej čokolády
  • 200 gramov hnedého cukru
  • 120 gramov polohrubej múky
  • 160 mililitrov olivového oleja
  •  4 vajíčka
  • -1 lyžicu prášku do pečiva
  • 120 gramov orechových jadier (buď vlašských alebo lieskových)
  • trochu soli
  • 100 gramov horkej čokolády
  • 100 mililitrov smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme mliečnu čokoládu a pridáme k nej rozomleteé vlašské, alebo lieskové orechy, trochu soli, hnedý cukor, olivový olej a všetko dobre premiešame. Postupne do hmoty pridávame vajíčka a plynule  miešame, kým nezískame hladkú hmotu.
  2. Vezmeme si plech vystlaný papierom na pečenie a vlejeme do neho čokoládové cesto, ktoré rozprestrieme špachtľou po celom koláčiku. V ďalšej fáze koláč pečieme v predhriatej rúre asi tridsať minút pri 180 stupňoch Celzia.
  3. Na polevu si potom rozpustíme horkú čokoládu, a to buď v mikrovlnke, alebo tiež vo vodnom kúpeli. Keď sa zákusok upečie, prelejeme ho roztavenou horkou čokoládou a necháme asi hodinu stuhnúť..

TIP: Nakoniec môžeme dozdobiť zmrzlinou, čerstvým ovocím alebo kyslou smotanou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: eceptite.online/znamenita-retsepta-ot-slancheva-gartsiya-za-neveroyatno-vkusna-shokoladova-torta-nasladete-se

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.