Tieto balónové zemiačiky budete zbožňovať: Vyskúšajte ich ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo!

Poznáte to. Stále dookola tie isté prílohy zo zemiakov – varené, opekané, hranolky. Ak máte deti, tak toto bude pre ne skvelá novinka.

Balónové zemiačky si ihneď zamilujú…

Na túto dobrotu nepotrebujete veľa ingredincií, a je hotová za 15 minút. Garantujeme Vám, že celá rodinka vás vychváli do nebies.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • soľ, peper
  • maslo alebo olivový olej
  • bylinky podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky dôkladne vyčistite vodou a nakrájajte na polovicu.
  2. Polovice zemiakov položte s rezaným povrchom smerom nahor na plech na pečenie.
  3. Rezané plochy zemiakov posoľte a trite o seba, kým sa nevytvorí pena.
  4. Pečte pri teplote 200 ° C po dobu asi 25 až 35 minút v predhriatej rúre
  5. Po rozpustení soli, sa vyvtorí na zemiaku koža, ktorá sa nafúkne ako balón.
  6. Ak je koža svetlo hnedá a oblá, zemiaky budú potrebovať ešte asi 5 minút!
  7. Teraz môžete poliať zemiaky trochou olivového oleja.
  8. Podľa chuti posypeme majoránkou alebo rozmarínom.
  9. Ja osobne preferujem pridať len trochu masla s čerstvým mletým korením.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.chefkoch.de

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.