Tento koláčik RUMBURAK som raz pripravila na oslave: Okamžite si pýtali recept!

Víkend sa rýchlosťou blíži a s ním i klasická otázka – čo pripravíme ako dezert? Už nemusíte dumať ani zbesilo prezerať internetové kuchárky…

Máme pre vás totiž recept na jedinečné Rumburak rezy! Za týmto koláčom sa idú všetci potrhať!.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

Cesto:

  • 2 ks vajec
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček cukor kryštál
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 hrnčeka oleja

Krémová náplň:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 700 g mascarpone alebo jemného tvarohu

Záverečná vrstva:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g rastlinného tuku

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv zmiešajte v miske všetky ingrediencie na cesto.
  2. Následne túto zmes navrstvite na plech vymastený maslom či vystlaný papierom na pečenie.
  3. Cesto potom pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C približne 20 minút.
  4. Než sa cesto upečie, pripravte si krémovú náplň – mascarpone zmiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu.
  5. Po vychladnutí cesta naň túto krémovú vrstvu naneste.
  6. Na záver vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť horkú čokoládu s rastlinným tukom.
  7. Potom čokoládovú vrstvu naneste na koláč.
  8. Koláč nechajte stuhnúť v chladničke aspoň na tri hodiny a potom ho nakrájajte na menšie rezy.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: facebook, jenzajimavosti.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.