Tento chutný, babičkin recept má už aj celých 100 rokov: Výborná domáca eskymácka maškrta nemá chybu!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o výbornej eskymáckej torte.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

My sme si túto maškrtu teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme potrebovať:

Reklamy

-forma 20 cm, papier, fólia na boky

  1. Cesto

  • 4 bielka
  • štip.soli
  • 100 g cukor

-vyšľahať sneh 7 min.

2.

  • 4 žĺtka
  • 80 g cukor

-spolu vyšľahať do peny

3.

  • 100 ml teplá voda
  • 130 g múka hl.
  • 5 g prášok do pečiva
  • 3 pol.lyž.kakao

-všetko vymiešať s penou a pomaly pridáme sneh, cesto vylejeme do
formy a pečieme na 180 stup.40 min.

-Upečený korpus rozkrojíme na 2 časti

4.

Krém

  • 2 vajcia
  • 50 g cukor vyšľahať

5.

  • 3 pol.lyž.škrob
  • 150 g kondenzované mlieko
  • 250 ml mlieko

-všetko spolu zmiešať a uvariť puding,do uvareného primiešame 10 ml.
vanil.esencie a dáme vychladiť pod fóliu.

  • 200 g masla

-Následne 200 g masla zašľahať do chladného pudingu.

6.Poleva

  • 3-4 pol.lyž. kyslá smotana
  • 50 g máslo
  • 3 pol.lyž.kakao
  • 3 pol.lyž.cukor

-Všetko spolu zahriať

-Do formy vložíme polovicu korpusu, namočíme mliekom a dáme krém, druhý plát tiež natrieme mliekom a dáme na krém,vrch zakryjeme fóliou
-Odložíme do chladničky na 3-4 hod.

-Nakoniec celý koláč polejeme polevou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Youtube/ lecker mit Ann

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.