Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o výbornej eskymáckej torte.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
My sme si túto maškrtu teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
Budeme potrebovať:
-forma 20 cm, papier, fólia na boky
-
Cesto
- 4 bielka
- štip.soli
- 100 g cukor
-vyšľahať sneh 7 min.
2.
- 4 žĺtka
- 80 g cukor
-spolu vyšľahať do peny
3.
- 100 ml teplá voda
- 130 g múka hl.
- 5 g prášok do pečiva
- 3 pol.lyž.kakao
-všetko vymiešať s penou a pomaly pridáme sneh, cesto vylejeme do
formy a pečieme na 180 stup.40 min.
-Upečený korpus rozkrojíme na 2 časti
4.
Krém
- 2 vajcia
- 50 g cukor vyšľahať
5.
- 3 pol.lyž.škrob
- 150 g kondenzované mlieko
- 250 ml mlieko
-všetko spolu zmiešať a uvariť puding,do uvareného primiešame 10 ml.
vanil.esencie a dáme vychladiť pod fóliu.
- 200 g masla
-Následne 200 g masla zašľahať do chladného pudingu.
6.Poleva
- 3-4 pol.lyž. kyslá smotana
- 50 g máslo
- 3 pol.lyž.kakao
- 3 pol.lyž.cukor
-Všetko spolu zahriať
-Do formy vložíme polovicu korpusu, namočíme mliekom a dáme krém, druhý plát tiež natrieme mliekom a dáme na krém,vrch zakryjeme fóliou
-Odložíme do chladničky na 3-4 hod.
-Nakoniec celý koláč polejeme polevou.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: Youtube/ lecker mit Ann