Táto zapečená vynikajúca kuracia pečeň s paradajkami, cesnakom a strúhaným syrom pobláznila celú Našu rodinu: chuť miliónová

Kusom dobrého mäsa v podobe steaku, alebo rezňa určite nepohrdne nikto z nás. Čo ale vnútornosti? Tie bývajú často neprávom zatracované, pritom sa jedná o vynikajúci zdroj vzácnych látok pre ľudské telo.

Ak máte radi pečeň , iste si vychutnáte tento pokrm, kde práve tento druh mäsa hrá hlavnú úlohu. Túto zapečenú variant s paradajkami a množstvom syre by však mali ochutnať aj tí, ktorým pečeň moc nevonia, možno Vás milo prekvapí.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 600 g kuracích pečienok
  • 250 g paradajok
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 170 g tvrdého syra
  • petržlen
  • soľ
  • korenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Umyte pečeň a potom ju pokrájajte na menšie kúsky. Cibuľu očistite a nakrájajte na kúsky a osmažte je v horúcom oleji. Keď je cibuľa červená, pridajte pečeň a chvíľu smažte, potom použite soľ a korenie na dochutenie. Olúpte cesnak a nakrájajte zelenú petržlenovú vňať. Nakrájajte paradajky a nastrúhajte syr. Vložte cibuľu a pečeň do formy na pečenie, posypte zelenou petržlenovou vňaťou a cesnakom, potom pridajte paradajky, a nakoniec posypte strúhaným syrom.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov, pečte 10-15 minút, kým sa syr nerozpustí. Podávajte horúce.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.