Ste milovníkom syrov? Potom práve pre Vás je tento jednoduchý recept na výrobu chutného a jemného syra! Určite Vás poteší, že recept môžete ľahko prispôsobiť svojim vlastným chutiam!

Milujete syry? Všetky druhy? Potom Vás určite poteší dnešný recept na výrobu domáceho syra. Hoci by si to pomyslel len málokto, je pomerne jednoduché a rýchle vyrobiť si v pohodlí Vášho domova Váš vlastný syr a pritom nebudete potrebovať ani nejaké zvláštne prísady. 

Zaručujeme Vám, že Váš ručne vyrobený syr bude chutiť ďaleko lahodnejšie, než ten klasický kupovaný!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 l mlieka
  • kyslú smotanu
  • 60 g masla
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL jedlej sódy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do malého hrnca si nalejte mlieko a pozvoľne pri strednej teplote ho zohrejte.
  2. Mlieko potom prefiltrujte napr. Cez gázu do inej nádoby a pridajte maslo, soľ a sódu na pečenie.
  3. Nádobu potom umiestnite opäť na platňu a pomaly primiešavajte smotanu, cca po dobu 10 minút. Hmota by mala mať krémovú konzistenciu.
  4. Zmes následne nechajte pri veľmi nízkej teplote chvíľu odstáť.
  5. Potom zmes prelejte do niekoľkých menších nádob. Veľkosť nádob záleží na tom, aké veľké si syry prajete mať.
  6. Nádoby uzavrite, napr. Plastovými krytmi a umiestnite do chladničky, prípadne na balkón / terasu, kde je v súčasnosti, vzhľadom k ročnému obdobiu, dostatočne nízka teplota.
  7. Syr takto nechajte 1-2 dni, kým nestuhne, čo je tá správna konzistencia.
  8. Následne už stačí len syr nakrájať a môžete ho podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Tip!

Pri príprave syra doporučujeme použiť Vaše obľúbené bylinky aj obľúbený druh mlieka (kravské / kozie / ovčie).

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: tudasfaja.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.