Milujete syry? Všetky druhy? Potom Vás určite poteší dnešný recept na výrobu domáceho syra. Hoci by si to pomyslel len málokto, je pomerne jednoduché a rýchle vyrobiť si v pohodlí Vášho domova Váš vlastný syr a pritom nebudete potrebovať ani nejaké zvláštne prísady.
Zaručujeme Vám, že Váš ručne vyrobený syr bude chutiť ďaleko lahodnejšie, než ten klasický kupovaný!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 1 l mlieka
- kyslú smotanu
- 60 g masla
- 1 ČL soli
- 1 ČL jedlej sódy
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do malého hrnca si nalejte mlieko a pozvoľne pri strednej teplote ho zohrejte.
- Mlieko potom prefiltrujte napr. Cez gázu do inej nádoby a pridajte maslo, soľ a sódu na pečenie.
- Nádobu potom umiestnite opäť na platňu a pomaly primiešavajte smotanu, cca po dobu 10 minút. Hmota by mala mať krémovú konzistenciu.
- Zmes následne nechajte pri veľmi nízkej teplote chvíľu odstáť.
- Potom zmes prelejte do niekoľkých menších nádob. Veľkosť nádob záleží na tom, aké veľké si syry prajete mať.
- Nádoby uzavrite, napr. Plastovými krytmi a umiestnite do chladničky, prípadne na balkón / terasu, kde je v súčasnosti, vzhľadom k ročnému obdobiu, dostatočne nízka teplota.
- Syr takto nechajte 1-2 dni, kým nestuhne, čo je tá správna konzistencia.
- Následne už stačí len syr nakrájať a môžete ho podávať.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Tip!
Pri príprave syra doporučujeme použiť Vaše obľúbené bylinky aj obľúbený druh mlieka (kravské / kozie / ovčie).
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: tudasfaja.com