Šťavnaté karbonátky, so sviežou omáčkou a zemiakmi vo vnútri, keď len raz ochutnáte, budete ich pripravovať veľmi často

Tieto karbonátky vyzerajú dobre na prvý pohľad! Kocky zemiakov umiestnené vnútri a svieži omáčkou robí mleté mäso ešte šťavnatejšie. Tieto karbonátky sa nebudete hanbiť dať na slávnostný stôl.

Poďme na to:

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

PRE karbonátky:
500 g mletého akýchkoľvek mäsa
2 lyžice polo. múky
0.5 l mlieko
2 vajcia
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
2 veľké zemiaky

NA omáčku:
1 stredne veľká cibuľa
1 polievková lyžica múky
1 polievková lyžica vody
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice krém (kyslá smotana môže byť)
soľ, korenie a všetky koreniny podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

1) Pripravte si plnku. Vyšľahajte vajcia, pridáme mlieko. Cibuľa a cesnak jemne rozomelie, miešame s mletým mäsom, soľ a korenie pridáme podľa chuti, múku, všetko dôkladne premiešame.

2) Zemiaky balíme do mäsa podľa obrázka.

3) Okraje zatlačíme aby sa počas varenia kotlety nerozpadlo.

4) Smažiť karbonátky v rastlinnom oleji do zlatista.

5) Pripravte si omáčku. Naškriabal cibuľu a osmažíme na panvici, kde v oleji v ktorom sme robili karbonátky. Vo vode rozpustíme paradajkový pretlak, smotanu, múku, dôkladne premiešajte, aby sa zabránilo hrudky. Nalejte do panvice do oleja.

6) Soľ, pridáme obľúbené korenie, a dusíme 5 minút pod pokrievkou, a potom zalejeme tieto karbonátky omáčkou.

7)Potom dať kotlety po dobu 20 minút do rúry pečieme pri teplote 180-200 stupňov.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: myjsmezeny.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.