Smotanovo-piškótový koláč plnený luxusným vanilkovým pudingom!

Dnešný recept je opäť na jeden z veľmi obľúbených krémových zákuskov. Jedná sa o ľahký a chuťovo lahodný koláč, ktorý je lahodný na prípravu. Recept pochádza z Chorvátska, takže vás určite prekvapí.

Zároveň máte možnosť potešiť týmto dezertom svojich známych a rodinných príslušníkov pri návštevách, či rôznych oslavách.

Vďaka pôvode tohto receptu ho určite nebudú poznať a budú milo prekvapení.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 liter vody
  • 200 g hnedého cukru
  • 200 gramov piškót – nadrcených

na krém

  • 1 liter mlieka
  • 4 sáčky (4x50g) vanilkového pudingu
  • 2/3 z 250 g margarínu (asi 170 gramov)
  • 150 g smotany

na polevu

  • 150 g čokolády
  • 4 šálky mlieka
  • 2 lyžice oleja
  • 50 g margarínu
  • trochu kakaa pre ochutenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zahrejte vodu s cukrom a mierne miešajte, kým sa nerozpustí, pridajte piškóty a vylejte zmes do formy na tortu.
  • 800 ml mlieka zohrejte, vo zvyšku zmiešajte puding a vlejte ho do ohriateho mlieka. Dobre miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Pridajte margarín a smotanu a zo zmesi vyšľahajte krém.
  • Tento krém naneste na pripravenú vrstvu vo forme a nechajte stuhnúť 1 – 2 hodiny v chladničke. Nakoniec rozpustite čokoládu s mliekom, margarínom a kakaom a vzniknutou zmesou polejte vršok koláča. Nechajte stuhnúť v chladničke a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.