Recept na mäsové gule so syrom, cesnakom a bešamelovou omáčkou!

Nielen milovníci talianskej kuchyne určite dobre poznajú Lasagne. Tento vynikajúci a chuťovo nezameniteľný pokrm Vás dokáže zasýtiť, a pritom výborne chutí. Príprava Lasagní je ale pomerne náročná.

Ak teda nemáte dostatok času na prípravu lasagní, vyskúšajte tento recept, ktorý vo výsledku chutí veľmi podobne. Zapečené mäsové gule so syrom a lahodnou bešamelovou omáčkou si zamiluje celá rodina!

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 6 väčších zemiakov
  • mleté ​​mäso
  • drvený cesnak
  • 1 vajce
  • soľ
  • korenie
  • syr mozzarella

Zloženie bešamelovej omáčky

  • múka
  • maslo
  • mlieko
  • soľ
  • korenie

Takto budeme postupovať:

Zemiaky uvarte v slanej vode a ošúpte, nakrájajte na plátky. Z mletého mäsa s cesnakom vytvarujte guľôčky. Do tortovej formy vyskladajte mäsové gule a medzi ne plátky zemiakov tak, ako je na obrázku. Múku opražte na masle a Potom prilejte mlieko. Varte do zhustnutia a potom dochuťte korením. Túto omáčku zmiešajte s vajcom a nalejte na celý obsah formy a potom bohato zasypte povrch strúhanou mozzarellou. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 40-45 minút a podávajte teplé.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.