Prudko návykový koláčik: Krémovo-čokoládové kocky s mascarpone

Pripravte si s nami luxusný dezert plný fantastickej chuti mascarpone a čokolády. V nasledujúcich riadkoch si predstavíme úžasný dezert.

Je veľmi lahodný a určite sa vyšplhá na rebríčku obľúbenosti Vašich chuťových buniek veľmi vysoko.

Tento dezert sa hodí pre každú príležitosť.

Reklamy

Ak máte v pláne vyraziť dych svojej rodine, priateľom a blízkym, nemôžete s touto voľbou šliapnuť vedľa.

Minimum cesta, maximum ľahkého krému.

Pripravte si ho ešte dnes a nebudete určite ľutovať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 4 vajcia
  • 200 g Kr. cukru
  • 100 ml oleja
  • 300 g hl. múky
  • 100 g nahrubo nastrúhaných orechov
  • 50 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 bal. prášku do pečiva

NA KAKAOVÝ KRÉM

  • 300 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie

NA SVETLÝ KRÉM

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g mascarpone

POLEVA

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a olej, dobre premiešame. Pridáme múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto dobre vymiešame a navrstvíme na plech 20x25cm vystlaný papierom na pečenie.
  2. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.
  3. Pripravíme si čokoládový krém: na plameni zohrejeme smotanu a potom do nej nalámeme čokoládu. Keď sa rozpustí, odstavíme z plameňa, necháme úplne vychladnúť a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne ušľaháme ako klasickú šľahačku.
  4. Biely krém: urobíme to isté ako s tmavým krémom, bielu čokoládu rozpustiť v smotane a nechať v chladničke vychladnúť. Vyšľaháme a zmiešame s mascarpone.
  5. Na studené cesto navrstvíme tmavý krém, biely krém a nakoniec polevu z rozpustenej čokolády a smotany.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.