Pravý domáci „Slovenský Vanilkáč“ – lahodné vanilkové rezy posypané práškovým cukrom!

Ako sa zdá podľa počasia, zima ešte nepovedala svoje posledné slovo a nechystá sa len tak k odchodu. Vonku za oknami môžeme vidieť snehovú pokrývku na vrcholkoch hôr a je príjemné užívať si pritom teplo domova.

Ak si chcete urobiť pohodlné popoludnie, či večer s dobrou knihou, filmom alebo seriálom, pripravte si tiež vhodné občerstvenie. Skvele sa hodí napríklad tento vanilkový rez , ktorý je veľmi lahodný.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 4 vajcia – oddelené bielky a žĺtky
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 90 g cukru kryštál
  • 60 g mäkkého masla, alebo margarínu
  • 90 g múky
  • 50 ml mlieka
  • práškový cukor

Takto budeme postupovať:

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Plech na pečenie s rozmermi 20 cm x 20 m vyložte papierom na pečenie.
  • Oddeľte vajíčka. Vyšľahajte z bielkov penu.
  • Žĺtky zmiešajte s cukrom. Pridajte maslo a vanilku. Miešajte asi 2 minúty.
  • Pridajte múku a premiešajte, kým sa nedosiahnete úplne rovnomernej zmesi.
  • Pomaly pridajte mlieko a miešajte, až sa dôkladne vmiesi.
  • Potom pridajte vaječné žĺtka a opäť premiešajte.
  • Umiestnite cesto do plechu. Pečte po dobu 60 minút, kým nie je vrchol zlatisto hnedý.
  • Nakoniec posypte práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.