Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na posýpkovú orechovú torta s džemom a čokoládovou polevou. Tento výnimočný dezert kombinuje bohatosť orechov, sladký džem a nadýchanú vrstvu lahodnej čokolády.
Poďme na recept!
Drobenková orechová torta s džemom a lahodnou čokoládou
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- 250 g masla alebo margarínu
- 500 g hladkej múky
- 10 g sušeného droždia
- 100 g cukru
- 10 g prášku do pečiva
- jedno veľké vajíčko alebo 2 malé vajíčka
- 50 ml mlieka
Na náplň budeme potrebovať:
- 200 g vlašských orechov
- 150 g cukru
- 200 g marhuľového džemu
Na polevu budeme potrebovať:
- 200 g čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie (33%)
Cesto pečieme v obdĺžnikovom plechu s maximálnymi rozmermi 20 x 30 cm.
My sme použili štvorcový plech o strane 23 cm. Pokiaľ nemáte menší plech, zväčšite množstvo ingrediencií o 1,5-2 krát, inak bude cesto príliš tenké.
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pripravte cesto: Vlejte teplé mlieko do hlbokej misy. Pridajte lyžicu cukru, sušené droždie a 2 lyžice múky. Premiešajte. Nechajte kvások odpočívať 15 minút.
- Pridajte zvyšný cukor, vajíčko a rozpustené a vychladnuté maslo (alebo margarín). Potom pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a premiešajte cesto
- Cesto preneste na pracovnú plochu a miešajte ho, kým nebude hladké.
- Cesto tvarujte do valčeka a rozdeľte ho na 3 rovnaké kusy.
- Každý kúsok cesta hneťte po dobu približne 60 sekúnd. Rozvaľkajte ho na plát zodpovedajúci rozmerom plechu. Preneste ho na plech vyložený papierom na pečenie (len dno).
- Pripravte náplň: Orechy spoločne s cukrom rozmixujte v mixéri. Pridajte marhuľový džem a premiešajte.
- Rozotrite polovicu náplne rovnomerne na povrch prvého plátu v plechu.
- Rozvaľkajte druhý plát a položte ho na plech. Prikryte ho zvyšnou náplňou.
- Rozvaľkajte tretí plát a preneste ho do plechu s hladkou stranou hore.
- Plech prikryte čistou utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto odpočívať 30-40 minút.
- Potom ho prepichajte vidličkou na niekoľkých miestach (len horný plát) a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte 20 minút.
- Vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho oddeľte od strán plechu tenkým nožom a vyberte.
- Pripravte polevu: Čokoládu nakrájajte na kúsky a prelejte smotanou na šľahanie. Rozohrejte na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nebude hladká.
- Rozotrite polevu na povrch torty. Môžete vytvoriť dekoratívne vzory.
- Tortu nakrájajte na porcie a podávajte.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Takto si doma vyrobíte svoj vlastný domáci bujón: Je naozaj XY-násobne chutnejší a bez zbytočných éčiek!
Toto je ockov obľúbený koláčik: Pripravujeme ho roky už pravidelne, každé sviatky