Posýpková orechová torta s džemom a čokoládovou polevou: Nemá chybu!

Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept na posýpkovú orechovú torta s džemom a čokoládovou polevou. Tento výnimočný dezert kombinuje bohatosť orechov, sladký džem a nadýchanú vrstvu lahodnej čokolády.

Poďme na recept!

Drobenková orechová torta s džemom a lahodnou čokoládou

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 250 g masla alebo margarínu
  • 500 g hladkej múky
  • 10 g sušeného droždia
  • 100 g cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • jedno veľké vajíčko alebo 2 malé vajíčka
  • 50 ml mlieka

 

Na náplň budeme potrebovať:

  • 200 g vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 200 g marhuľového džemu

Na polevu budeme potrebovať:

  • 200 g čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie (33%)

Cesto pečieme v obdĺžnikovom plechu s maximálnymi rozmermi 20 x 30 cm.

My sme použili štvorcový plech o strane 23 cm. Pokiaľ nemáte menší plech, zväčšite množstvo ingrediencií o 1,5-2 krát, inak bude cesto príliš tenké.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravte cesto: Vlejte teplé mlieko do hlbokej misy. Pridajte lyžicu cukru, sušené droždie a 2 lyžice múky. Premiešajte. Nechajte kvások odpočívať 15 minút.
  2. Pridajte zvyšný cukor, vajíčko a rozpustené a vychladnuté maslo (alebo margarín). Potom pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a premiešajte cesto
  3. Cesto preneste na pracovnú plochu a miešajte ho, kým nebude hladké.
  4. Cesto tvarujte do valčeka a rozdeľte ho na 3 rovnaké kusy.
  5. Každý kúsok cesta hneťte po dobu približne 60 sekúnd. Rozvaľkajte ho na plát zodpovedajúci rozmerom plechu. Preneste ho na plech vyložený papierom na pečenie (len dno).
  6. Pripravte náplň: Orechy spoločne s cukrom rozmixujte v mixéri. Pridajte marhuľový džem a premiešajte.
  7. Rozotrite polovicu náplne rovnomerne na povrch prvého plátu v plechu.
  8. Rozvaľkajte druhý plát a položte ho na plech. Prikryte ho zvyšnou náplňou.
  9. Rozvaľkajte tretí plát a preneste ho do plechu s hladkou stranou hore.
  10. Plech prikryte čistou utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto odpočívať 30-40 minút.
  11. Potom ho prepichajte vidličkou na niekoľkých miestach (len horný plát) a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte 20 minút.
  12. Vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho oddeľte od strán plechu tenkým nožom a vyberte.
  13. Pripravte polevu: Čokoládu nakrájajte na kúsky a prelejte smotanou na šľahanie. Rozohrejte na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nebude hladká.
  14. Rozotrite polevu na povrch torty. Môžete vytvoriť dekoratívne vzory.
  15. Tortu nakrájajte na porcie a podávajte.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Takto si doma vyrobíte svoj vlastný domáci bujón: Je naozaj XY-násobne chutnejší a bez zbytočných éčiek!

Toto je ockov obľúbený koláčik: Pripravujeme ho roky už pravidelne, každé sviatky

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.