
Domáce potraviny sú veľmi populárne a na ich prípravu sa uchyľuje čoraz viac domácností. Takéto poctivé pripravené pečivo chutí naozaj výborne aj samotné alebo namazané maslom. Rozdiel od kupovaného určite spoznáte.
Ak aj Vy premýšľate o tom, že by ste si začali doma piecť vlastný chlieb, nemusí to byť vôbec zložité. Ak sa budete riadiť týmto receptom, bez problému doma upečiete bochník s chrumkavou kôrkou a jemnou striedkou!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 kg bielej múky alebo zmes múky (300 g celozrnnej múky + 700 g bielej múky)
- 15-20 g čerstvých kvasníc
- 1 lyžica hrubej soli
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice olivového oleja alebo slnečnicového oleja
- 500-600 ml vlažnej vody
Takto budeme v recepte postupovať:
Múku preosejte a vmiešajte kvasnice, cukor, soľ a trochu vlažnej vody. Cesto nechajte chvíľu kysnúť a potom pridajte zvyšnú vodu a cesto prepracujte rukami. Potom zakryte utierkou a nechajte 35-40 minút kysnúť. Formu na chleba vyložte papierom na pečenie a potom vložte cesto a chlieb upečte dozlatista v rúre.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: nyugdijasok.hu
Leave a Reply