
Tvarohové a makové koláče každý dobre pozná . Iste sa Vám vybavia typické kysnuté koláče s náplňou z jednej z týchto vynikajúcich surovín. Dnešné recept v sebe skĺbi obe tieto chute v netradičnom koláči.
Hlavnou zvláštnosťou je jeho vzhľad, ktorý je vytvorený práve vďaka maku a tvarohu. Určite recept vyskúšajte a ponúknite tento zaujímavý dezert návšteve ku káve. Určite Vás bude každý žiadať o recept!
zloženie cesta
- Maslo – 100 g
- Cukor – 50 g
- Vajcia – 1 ks.
- Prášok na pečenie – 1 lyžička.
- Vanilín – na chuť
- Múka – 200 g
zloženie náplne
- Tvarohový syr – 500 g
- mak – 120 g
- Cukor – 150 g
- Vajcia – 2 ks.
- Škrob – 2 polievkové lyžice.
Takto budeme postupovať:
Rozpustite maslo, pridajte cukor a vajce a múku s práškom do pečiva. Premieste cesto, naplňte ním plech, alebo formu s papierom na pečenie a obaľte cestom aj hrany. Vložte do chladničky po dobu 30 minút.
Zalejte mak naliať vriacou vodou a nechajte stáť po dobu 20 minút, potom vodu vylejte Tvaroh premixujte, pridajte škrob, cukor a vajcia a premiešajte. Rozdeľte tvarohovú náplň do dvoch častí, v jednej by malo byť o 120-150 g viac. Pridajte mak do menšej časti.
Vyberte cesto z chladničky a pridajte náplň tak, že budete striedať vrstvy s makom a bez tak, aby ste vytvorili požadované vzory. Koláč pečte pri 180 stupňoch cca 1 hodinu a pred podávaním nechajte vychladnúť.
zdroj: optim1stka.ru
Leave a Reply