Pri výrobe pusiniek mi často zostanú žĺtky navyše. V tejto situácii siahnem po tomto starom dobrom recepte, ku ktorému potrebujem veľké množstvo žĺtkov.
Okrem toho je torta veľmi lahodná a vhodná aj pre tých, čo dodržujú zdravú životosprávu..
Je perfektná!
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Na cesto:
- 9 ks vajíčok (3 × 3 ks)
- 9 PL xylitolu – prírodného cukru (3 × 3 PL)
- 7,5 PL namletej múky z ovsených vločiek (3 × 2,5 PL)
- 3 štipky sódy (3 × 1)
- 1,5 PL kakaového prášku (3 × 0,5 PL)
Na krém:
- 6 žĺtkov
- 2 vanilkové pudingy
- 8 dl mlieka
- 4 PL kokosovej múčky
- 2 PL xylitolu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Na tortu budeme potrebovať dohromady 3 korpusy. Možno ich pripraviť aj spolu, ak sa však chcete vyhnúť nerovnostiam, odporúčame pripraviť každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdelíme a žĺtky vymiešame s xylitolom. Následne primiešame kakaový prášok so sódou a múkou.
- Bielky vymiešame na tuhú penu a opatrne ju primiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180 ° C približne 15-20 minút. Žĺtky vymiešame s malým množstvom mlieka a s pudingom, následne pridáme xylitol.
- Nakoniec pridáme zvyšok mlieka a na miernom ohni povaríme, kým zmes trochu nezhustne. Mixérom miešame do vychladnutia a pridáme kokosovú múčku. Krém rozdelíme na tri časti a potrieme ním korpusy. Dozdobíme podľa potreby.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: coolinarka.com