Nakladaná kapusta od nášho strýka krčmára: Tradičný recept, ktorý má doslova hodnotu zlata! Fičíme na nej celú zimu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na vitamínovú dobrotu, ktorá sa hodí či už ako príloha k jedlám, alebo ako perfektný bojovník pre lepšiu imunitu.

Pripravte si túto dobrotu, na ktorú sa vždy veľmi tešíme.

Dokážeme ju jesť skutočne aj dookola!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 2 kg bielej kapusty
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 zväzok petržlenu
  • 700 g červenej repy
  • 2 lyžičky chrenu
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 polievkové lyžice soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Červenú repu olúpeme a na hrubšom strúhadle nastrúhame . Petržlen aj kôpor umyte a nakrájajte nadrobno. Cesnak s chrenom očistite a nastrúhajte najemno . Všetky suroviny vložte do hlbšej misky a dôkladne premiešajte. Medzitým, čo bude zmes krátko odpočívať, spracujete si kapustu.
  2. Kapustu očistite, rozštvrťte, a nakrájajte. Pridajte soľ s rascou a jemne premiešajte rukami. Môžete nechať 2-3 hodiny odstáť , ale nie je to podmienkou. Pripravte si umyté a vysušené zaváracie poháre, zeleninovú zmes s repou a nastrúhanú kapustu.
  3. Začnite do pohárov striedavo utláčať kapustu a zmes s červenou repou. Myslite na to, že prvou a poslednou vrstvou bude kapusta. Snažte sa kapustu čo najviac stlačiť, aby malo možnosť pustiť dostatok šťavy a bolo tak v pohári čo najmenej vzduchu. Neplňte poháre až po okraj, mierne sa kvasením zdvihnú.
  4. Teraz poháre zaviečkujte a nechajte kvasiť v tme pri izbovej teplote približne 3-4 dní. Po tejto dobe viečka pohárov dôkladne upevnite a presuňte do chladničky, kde vám vitamínové bohatstvo vydrží dlhšie . Môžete jesť samostatne ako dennú dávku vitamínov alebo pridávať k pokrmom namiesto zeleninovej oblohy.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: sovkusom.ru/recept/kvashenaya-kapusta-so-svekloy/

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.